Stäng inte Haga bibliotek på lördagar!

Urban Olsson

Nu ska Socialdemokrater, Moderater och Centerpartister slå igen dörrarna på Haga bibliotek på lördagar. Detta eftersom de anser att de 50.000kr det kostar om året att hålla öppet måste dras in.

I Kultur- och fritidsnämnden yrkade Liberalerna på att den här neddragningen inte skulle göras. Biblioteket ska hållas öppet menar Urban Olsson (L) , ledamot i Kultur- och fritidsnämnden.

– Biblioteken är en fri mötesplats för alla örebroare och framförallt så är det ett ställe som gynnar läsning för barn och unga. Det är också som ett bildande ”lördagsnöje” att komma till biblioteket. Familjer kan komma dit tillsammans för att låna böcker, läsa och umgås förutom allt annat som Haga bibliotek erbjuder, säger Urban Olsson.

– Det finns de som säger att barnfamiljer lika gärna kan åka till stadsbiblioteket inne på Kulturkvarteret men jag vill att alla ska kunna gå till biblioteket, inte bara de resursstarka som kan köpa bussbiljetter eller ta bilen in till city. Det är viktigt att det finns bibliotek nära där man bor, fortsätter Urban Olsson.

– Jag föreslog i nämnden att biblioteket i Haga ska ha fortsatt öppet på lördagar. De 50.000 kronor Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet drar in är en så liten post att den bör kunna hittas på annat ställe, eller tillskjutas nämnden. Det är så pass liten ekonomisk utgift mot det enorma mervärde det ger att Liberlerna ville prioritera annorlunda, avslutar Urban Olsson.
Liberalernas förslag föll i Kultur- och fritidsnämnden och därmed har de styrande tre partierna fått som de ville och Haga bibliotek stängs på lördagar, vilket Liberalerna beklagar, avslutar Urban Olsson.