Liberalerna vill att fler blir blodgivare

Kommunalråd Karolina Wallström (L): Fler blodgivare

Örebro tisdag 9 januari 2024
Pressmeddelande

Karolina Wallström (L):
Liberalerna vill att fler blir blodgivare

Regionen signalerar sedan länge: Det behövs fler blodgivare och mer blod för att klara behoven. Liberalerna vill att Örebro kommun underlättar och informerar de anställda bättre om möjligheten att lämna blod under arbetstid. Fler behöver bidra till att öka tillgången på blod och därmed väsentligt förbättra människors hälsa och liv.


– Det är direkt livshotande om blod saknas i en akut situation. Fler blodgivare behövs och blod måste alltid finnas! Förutom sjukdom och akuta skador måste vi också börja tänka mer på beredskap och förebyggande insatser. Vi i Liberalerna tycker det är viktigt att underlätta för alla blodgivare. Det ligger i hela samhällets och allmänhetens intresse att minska bristen på blod, säger Karolina Wallström, Liberalerna Örebro kommun, kommunalråd i opposition och 2:e vice ordförande Kommunstyrelsen.


– Liberalerna föreslår därför att Örebro kommuns anställda ska informeras bättre om möjligheten att lämna blod under arbetstid. Alla kan inte lämna blod men om vi ökar antalet blodgivare från Örebro kommuns anställda med tio procent, på grund av att det är lättare att gå iväg på dagtid, så skulle det innebära 1400 fler blodgivare. Det skulle göra stor skillnad. Varje blodgivare är extremt viktig och nu gör vi mer för att fler börjar lämna blod, avslutar Karolina Wallström.

 

Liberalerna kommer lyfta denna fråga på personalutskottet, där Karolina Wallström också är 2e vice ordförande.


För mer information kontakta

Karolina Wallström, Liberalerna Örebro kommun
Kommunalråd i opposition
2:e vice ordförande Kommunstyrelsen

Tel: 070-341 10 64
E-post: [email protected]